F222-Font de la Bona Aigua

Descripció:

Desapareguda al construir-ne el poliesportiu i l’institut. Les seves aigües van al col·lector subterrani del torrent.

Estava situada a prop del carrer de la Bonaigua de Sant Just Desvern.

Coordenades:  41.3891168ºN 2.0750399ºE

A finals del mes de juliol de 2019 han començat les obres de desenterrament per recuperar la font. Vegeu.

Recorregut a l’excursió de recerca: R15

………………………………………………………………………

Dades del llibre: Les mines d’aigua de Sant Just Desvern (1995) http://www.raco.cat/index.php/MEST/issue/view/3527/showToc

El 1975 se cedeix gairebé la totalitat dels terrenys de titularitat municipal al Ministeri d’Educació per a la construcció d’un institut de batxillerat. El curs 1978-79 s’inicien les classes.

La font, entre les pluges i les obres, primer de l’institut i després del col·lector de canalització de la riera, acaba soterrada.

L’ant 1992, amb motiu de la construcció d’un nou col·lector d’aigües residuals a la riera de Sant Just, en fer l’excavació de la rasa per al pas dels tubs, aparegueren a la llum durant unes poques hores les restes d’aquesta Font. Des de llavors, continua colgada. Les seves aigües, però, continuen brollant, …

A la riera, al costat de l’Institut de Batxillerat, encara es conserven uns grans plataners que en el seu temps, emmarcaven la font. Aquesta es troba darrera seu, totalment colgada, a cosa d’uns quatre metres de fondària.

La mina encara brolla, i les seves aigües van a parar al col·lector de la riera a través d’un esvoranc situat al sector terminal del darrer afluent per l’esquerra de l’esmentat col·lector.

L’aigua prové d’una mina d’uns 165 metres de longitud.

Invalid or incomplete url supplied