F096-Font de la Budellera

Descripció:

Font i entorn espectacular: L’aigua surt per la boca del relleu d’una cara encastada a una gran paret de pedra vista. El frontal de la font i la bassa estan sota unes grans voltes recobertes de vegetació. L’entorn està format per tres terrasses molt amples, comunicades per escales de pedra vista. Hi ha una part amb bancs sota els arbres. Destaca la terrassa inferior amb una renglera d’escales amples i ben conservades on l’aigua canalitzada circula pel mig.

Coordenades:  41.4191980ºN 2.1125670ºE

Recorregut en les excursions de grup: E04, E12, E20

Recorregut a l’excursió de recerca: R03

El projecte d’aquesta font fou encarregada a l’arquitecte paisatgista francès Jean Claude Nicholas Forestier. L’obra va ser realitzada el 1918. El 1988 va ser restaurada  i la tardor del 2007 va ser arrengada degut a greus desperfectes per culpa de les pluges de la tardor anterior.

El nom de la font podria ser degut al fet que les seves aigües eren beneficioses per guarir problemes estomacals (budells). També hi ha qui diu que, anys enrere, hi havia una casa al  peu de la font on es fabricaven cordes per guitarres que estaven fetes de budells d’animals.

Dany Àlvarez a la revista Guiaparcollserola del mes d’abril de 2006 i a la del mes de gener de 2008 diu:

El nom de la Budellera sol ésser atribuït a l’aspecte del seu broc, semblant a un petit buda per les seves formes arrodonides. Malgrat aquesta llegenda popular, el seu origen fa referència a una feina tan singular com la fabricació de cordes de guitarra. Antigament les cordes es feien amb budells d’animals assecats o salats, que les budelleres havien d’estovar amb aigua abans de trenar-los. La font, amb el seu raig constant, esdevingué un lloc ideal per aquesta tasca.

A la pàgina 133 del llibre “Vallvidrera a través dels segles”. (Eugeni Casanova i Solanes. Agost 2018) poden llegir:

… el 1873 es deia font d’en Malla …

Invalid or incomplete url supplied