F124-Font Beca

Descripció:

Construcció de notables dimensions d’obra de pedra vista tant per la gran plataforma d’accés com pel lateral esquerre que el formen un banc i la paret que aguanta el marge, la qual està rematada per una filera de totxos.
El frontal de la font és de mosaic blanc d’on surt el tub d’acer inoxidable que mana aigua abundant a la bassa del nivell de terra.

Està situada al principi del torrent de la font de la Beca.

Coordenades: 41.3952479ºN 2.0917370ºE

Recorregut en les excursions de grup:  E05, E12
Recorregut a l’excursió de recerca:  R01

Dany Àlvarez a la revista Guiaparcollserola de mes de juliol de 2009 diu:
Aquesta font va ser restaurada fa uns anys, és molt coneguda a la zona per la bona qualitat de la seva aigua, avui molt més minsa que en el passat.
El passejant que arribi fins a ella no només podrà satisfer la seva set amb totes les garanties, perquè l’ajuntament de Sant Just Desvern fa controls periòdics de l’aigua per garantir la seva potabilitat, sinó que també trobarà una àrea de lleure on gaudir de l’entorn i fer una aturada per esmorzar o dinar sense presses.
Malgrat que les rieres són seques i les fonts d’aquesta part del massís de Collserola cada cop ragen menys, la font de la Beca és molt visitada pels ocells, com les cogullades i d’altres animals. A més en aquest indret, reforestat als anys 18989 – 1990, s’hi pot trobar una colònia de badola, una herba amb fulles amb forma d’alabarda molt rara a Collserola.

Invalid or incomplete url supplied