F131-Font d’en Sert

Descripció:

Bonica construcció formada per un frontal amb un acabat superficial de peces de mosaic blanc i unes altres de color verd que formen el nom de la font.

La pica té forma semicircular i la formen quatre fileres de totxo vist que li donen una gran fondària.

Del tub d’inox. en brolla un bon doll d’aigua.

Està situada a prop de Can Puig, en un entorn ampli on hi ha tres terrasses molt ben fetes i una gran taula que conviden al descans.

Coordenades:  41.4325869ºN 2.1172019ºE

Uns metres aigües avall hi ha la font d’en Sert 2 (Veure la font 191).

El dia 1 de desembre de 2018 la nostra Associació Fes Fonts Fent Fonting la va rehabilitar. Vegeu el seu condicionament.

Recorregut de l’excursió de grup: E06.

Recorregut a l’excursió de recerca:  R05.

Dany Àlvarez a la revista Guiaparcollserola de mes de febrer de 2009 diu:

Imagineu-vos el plaer de gaudir d’una estona de tranquil•litat en un paratge ombrívol, envoltat d’arbres alts i d’una vegetació exuberant que a la primavera, ofereix un esclat de colors incomparable. Això és el que troba el visitant que arriba a la font d’en Sert, situada al torrent Prunells, prop de la font Groga, del viaducte de Ribes i de Can Puig. La font d’en Sert ha estat un punt de  trobada tradicional dels excursionistes i passejants que volten per les muntanyes de Collserola. A més, la gran riquesa micològica del seu entorn, és a dir, els seus nombrosos bolets, atreuen encara a moltes persones que sovint no es recorden que es troben en un espai natural protegit.

Un espai únic

Com a moltes fonts del massís, la d’en Sert pateix també les conseqüències de la manca de precipitacions, per la qual cosa l’aigua raja amb força menys intensitat que ho feia al segle XIX i, fins i tot, ha minvat molt en altres ocasions.

En aquest indret acollidor, dominat per les ombres, es troba un dels boscos de ribera més singulars de Catalunya, format per plantes eurosiberianes com els  gatells, els sanguinyols, les vidalbes i l’equiset o cua de cavall, entre altres.

Invalid or incomplete url supplied