F166-Font de la Rata

Descripció:

Reconstrucció molt original formada per un frontal molt treballat en el qual hi destaquen la part superior de pedra vista, amb una capelleta amb el nom de la font i un acabat superior de doble vessant que fa de teuladeta.

El tub està trencat i habitualment no raja només quan hi ha pluges abundants.

La pica, de pedra i ciment, està a nivell de terra.

Està molt a prop de la  llera del torrent de Can Coll. A pocs metres hi ha un gran banc acabat amb peces de mosaic de molts colors i que representen diversos motius.

10.04.2021. Un membre de la nostra Associació ha anat a visitar la font i ha comprovat que les abundants pluges recents s’han emportat la part de la llera que cobria la cambra i els tubs que portaven l’aigua de la cambra de recepció a la font i han quedat al descobert i desconnectats de la font. Veure el suggeriment que hem fet al Parc.

El dia 7 d’octubre de 2023 l’Associació Fes Fonts Fent Fonting, dins el programa “Col·laborem amb el Parc” del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, va condicionar la font. Llegir més.

Coordenades: 41.4625189ºN 2.1185959ºE

Recorregut a les excursions de grup: E22

Recorregut a l’excursió de recerca: R24

Segons Miquel Tormos, la font va ser retrobada per ell mateix i la va fer de nou junt amb la Colla del Dimarts. El seu lloc d’origen estava soterrat a la llera del torrent. La van fer de nou fora de la llera. Aquesta font no apareixia en cap publicació però un avi que habitava a la masia de Can Borrell en recordava l’existència de quan era nen.

Invalid or incomplete url supplied