F070-Font del Bacallà

Descripció:

Construcció molt elaborada formada pel frontal de pedra vista encastat al marge on hi ha un relleu de pedra amb el nom de la font i una placa. Del tub, que és corbat, en raja un bon doll d’aigua.

Té una ampla base de pedra vista, de forma semicircular, on hi ha la bassa que queda enfonsada. Als dos costats de la font hi ha uns llargs seients de pedra.

Està situada a la dreta del torrent del Bacallà.

Coordenades: 41.4223590ºN 2.1255769ºE

Recorregut en les excursions de grup: E04, E11, E18

Recorregut a l’excursió de recerca: R19

…………………………………………………………

Els dies 22 i 24 de març de 2017 els alumnes de 2n d’ESO  de l’escola Gravi de Barcelona vàrem participar en un projecte d’apadrinament de la Font del Bacallà, situada a prop de l’escola, al Parc de Collserola dins el Programa “Col·laborem amb el Parc” desenvolupat pel Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola.

Segons el dir popular, es creia en el poder medicinal de la seva aigua, especialment per afavorir la digestió; encara avui és ben vivent la creença que, si es posa un bacallà sota el seu raig, al cap d’una hora no en resta sinó l’espina neta, puix que tota la part molsosa, ha desaparegut cuita i menjada per l’acció corrosiva de l’aigua.

Invalid or incomplete url supplied