F068-Font Tenebrosa (Nova)

Descripció:

Construcció original de pedra vista: A uns dos metres d’alçada hi ha una caseta, que abans tenia porta, amb un tub de ferro molt gros i sense bassa. L’aigua que brolla regalima per la paret fins a terra.

Està situada tocant a la carretera de l’Arrabassada al quilòmetre 2,2.

Coordenades: 41.4275789ºN 2.1271069ºE

A pocs metres hi ha la font antiga. (Vegeu la font 185).

Recorregut en les excursions de grup: E04

Recorregut a l’excursió de recerca: R19

………………………………………………………….

Segons Miquel Tormos, més amunt de la font hi havia el monestir dels Jerònims de la Vall d’Hebron el qual va desaparèixer l’any 1835 amb la desamortització de Mendizábal. Segons les llegendes, les nits de tempestes el monjo blanc sortia del monestir en direcció a la font. Duia en una mà el llibre d’oracions i en l’altra, una espelma. En arribar al brocal d’un pou que era al costat de la font, començava a salmodiar oracions per fer fugir el dimoni que deien que sortia de les profunditats del pou, on hi havia “La porta de l’Infern”. També es creia que si des del brocal miraves el fons del pou, es veia l’esdevenidor. D’aquí ha sortit la famosa frase de “veure el món per un forat”.

Vegeu l’enllaç

Home » F068-Font Tenebrosa (Nova) » 068-Font Tenebrosa (Nova)
12.05.2007. Imatge del frontal i el tub.
12.05.2007. Imatge del frontal i el tub.
12.05.2007. Vista general de la font.
12.05.2007. Vista general de la font.