F178-Font de la Verge

Descripció:

És una construcció moderna amb una instal·lació de tractament de l’aigua.

Està situada a l’interior del recinte religiós de la capella de la Verge, al costat de Can Cerdà.

Coordenades:  41.4594989ºN 2.1249159ºE

A sota del recinte i a la llera del torrent hi ha l’antiga font de Can Cerdà (033).

Recorregut en les excursions de grup: E02, E20

Recorregut a l’excursió de recerca: R04

Inicio » F178-Font de la Verge » 178-Font de la Verge
5.05.2007.- Imatge del rètol de la font.
5.05.2007.- Imatge del rètol de la font.
5.05.2007.- Imatge de les aixetes i de la pica.
5.05.2007.- Imatge de les aixetes i de la pica.
5.05.2007.- Vista general de la font.
5.05.2007.- Vista general de la font.
3.12.2016.- Vista general de la font.
3.12.2016.- Vista general de la font.

Dany Àlvarez a la revista Guiaparcollserola de mes de gener de 2011 diu:
Aquesta font parla d’una aparició mariana, és a dir de la Verge. En aquest cas de la Verge de Lourdes. Tot va començar un 8 de novembre de l’any 1974. Una dona anomenada Pepita Pugés Baladas va escoltar una veu dintre seu que li deia que anés a un paratge anomenat “Can Cerdà”. Fins allà s’hi va apropar i damunt d’un arbre caigut (ara dins de l’ermita que es va construir) se li va aparèixer la Verge de Lourdes, i li va pregar que el dia 11 de cada mes anés a resar tres parts de Rosari. El dia 11 de novembre, tres dies després, va tornar al mateix lloc i va quedat en èxtasi. Eren les cinc i mitja de la tarda, i unes cinc persones van ser testimoni d’aquell fenomen. Al llarg de la seva vida, la Pepita va tenir vàries aparicions i en cadascuna d’elles hi havia un missatge de la Verge. Les raons per les quals va ser la protagonista d’aquestes aparicions? Potser per ser nascuda en una família de moral molt estricta, o potser per patir una greu malaltia de la columna vertebral – Mal de Pott-  que la convertia en missatgera perfecta.
En un d’aquells missatges li va dir: ”El agua de Can Cerdà curarà el alma i el cuerpo, venid i bebed agua, limpiaos con ella y rezad. Vuestra alma quedará purificada”. L’11 de gener del 1975 un sacerdot beneeix la font (l’antiga). La verge va encomanar a la Pepita que hi fes una ermita. Durant molts anys, dalt de la font i a mà dreta va existir una petita capelleta amb la santa. A l’any 1999, el somni de Pepita i de tanta gent que creia en ella es va fer realitat, un mes de juliol es va començar a construir la capella i la font nova.
L’11 de gener del 2001 es beneeix la capella de la Mare de Déu de Lourdes pel bisbe auxiliar de Barcelona, monsenyor Carles Soler Perdigó amb l’assistència d’una gran multitud de gent.
A mà esquerra hi una planta potabilitzadora que puja l’aigua de l’antiga font. El dia 11 de cada mes s’hi apropa molta gent per beure l’aigua que té propietats, diuen miraculoses.