F325-Font del Turó d’en Quirze

Descripció:

És una construcció molt senzilla formada per un frontal de pedra vista acabat a la part superior per un mosaic de pedres encastades de color blanc. Als dos costats del frontal hi ha dos pilars de totxo massís.

La part de la pica està trencada i ha desaparegut.

Aquesta font segurament es va construir quan es va començar la urbanització de la zona i ara està abandonada.

Està situada entre el Turó d’en Quirze i Sant Bartomeu de la Quadra, al camí que ve de Can Campmany.

Coordenades: 41.4244689ºN 2.0422199ºE

Dany À. al seu blog https://fontsiminesdecollserola.blogspot.com/2015/09/font-de-mossen-ignasi-armengou-o-del.html?m=1, ens diu:

Avui parlarem d’una font, tristament oblidada com quasi totes, situada a Molins de Rei dins del que fou la urbanització  «Turo del Quirze » o més ben dit «CIUDAD JARDIN SAN BARTOLOMÉ».

Aquesta urbanització disposava de 240 parcel·les de terreny que quasi totes es van vendre per fer-hi torres o xalets d’estiueig, és a dir, cases de primera o de segona residència.

Aquesta urbanització disseminada i al mateix temps envoltada pel Parc de Collserola estava delimitada pels terrenys de Can Tintorer  i Turo del Quirze.

Aquesta Font està situada a banda esquerra del camí de terra que passa per la Urbanització, i tot just sota el Turo d’en Quirze (233 m d’altitud) des d’on baixava l’aigua canalitzada d’un gran dipòsit d’uns 300.000 litres per al subministrament de  les cases de la urbanització.

Aquest dipòsit, ara mig enrunat i oblidat, és un excel·lent mirador de Collserola. Envoltat de murs de llicorella i palmeres. Fou beneit pel Mossèn Ignacio Armengou, el mes de setembre de 1969, en la Festa Major de Sant Bartomeu de la Quadra amb l’assistència de diferents personalitats, entre elles l’alcalde de Molins de Rei, D. Luíis Puiggari Munne, l’alcalde de barri  de Sant Bartomeu, D. Carlos Abadias (alma mater d’aquesta urbanització).

Recorregut a l’excursió de grup: E28.

Recorregut a l’excursió de recerca: R11.

Inicio » F325-Font del Turó d'en Quirze » 325-Font del Turó d en Quirze
06.12.2018. Imatge de la font.
06.12.2018. Imatge de la font.
06.12.2018. Vista general.
06.12.2018. Vista general.