F330-Font i Mina de La Floresta

Descripció:

Està desapareguda.

Estava situada en una esplanada que fa la Riera de Vallvidrera entre Can Borrull i Can Bosquets.

Coordenades:  41.4386749ºN 2.0718988ºE

27.02.2017. Rosa Elvira de la Floresta recorda quan era petita a la zona hi havia una mina i una font. A tocar hi havia un camp de futbol on els diumenges anaven a beure com jugaven. A tocar de la font hi havia una zona on es dutxaven després de l’esport.

També recorda que hi havia una estació de bombeig que pujava l’aigua a uns dipòsits situats a la part superior de La Floresta. La canonada pujava per un camí, part de la qual encara existeix, a la meitat del qual encara es conserva una font que ara no raja.

22.03.2020. Joan ens diu:

La Font de la Mina de la Floresta va ser un berenador de mitjans del XX bastant famós. Al barri de la Floresta, es coneguda per aquest fet i perquè durant anys va ser el camp de futbol. A mitjans dels 70 va tancar i ara és privat.

Fa poc vaig baixar a la Font de la Mina, que ara és un centre recreatiu per a gent amb malalties mentals.

Recorregut a l’excursió de recerca: R07

27.02.2017. Vista general de la font situada a la meitat del camí antic.