F356-Font del Pantà de Can Borrell

L’article del totsantcugat del dia 28 de març de 2023, en uns moments de forta sequera, ens parla de l’existència d’aquesta font:

Llegiu més.

Un dels propietaris de la Masia de can Borrell, Josep Rovira, no considera que la sequera sigui el focus del problema –ja que no s’hi pot fer res contra un fenomen meteorològic i no són els únics afectats–, sinó la falta d’alternatives i solucions de què disposen, com és el cas de la font de què feien ús i va quedar inhabilitada.

L’any 1962, la riada de Rubí va provocar l’enterrament de la font i el pantà de Can Borrell. Tot i això, el propietari ha afirmat conèixer on estava situada després del soterrament i poder fer ús de l’aigua que rajava d’aquesta. «Fa uns cinc anys van fer unes prospeccions des del Parc de Collserola i van trencar les canonades de la font, tot i que vam avisar» ha explicat Rovira en declaracions al TOT, afegint que «si una cosa es trenca, s’arregla, i més si es tracta d’aigua».

El propietari ha explicat que recorrien a la font situada darrere el pantà, ja que «tot i que no ragés molta aigua, un raget al llarg de 24 h són molts litres». L’absència d’aquesta alternativa suposa un fet preocupant per a ells perquè els servia per «cobrir la resta de serveis de Can Borrell». També estava vinculada als aspersors incorporats al sostre de la Masia en cas d’incendi.

Coordenades de la ubicació aproximada: 41.4500856ºN 2.1095356ºE

Recorregut a l’excursió de grup: E14

Recorregut a l’excursió de recerca: R24

Inicio » F356-Font del Pantà de Can Borrell » 356. Font del Pantà de Can Borrell
Fragment del llibre de X. Coll, "Fuentes en las Montañas de Barcelona". Editorial Alpina, any 1963.
Fragment del llibre de X. Coll, "Fuentes en las Montañas de Barcelona". Editorial Alpina, any 1963.