Oct 212015
 

Descripció:

Construcció de grans dimensions formada per un gran frontal de pedra vista, on hi ha tres aixetes de polsador. Una gran pica de pedra a l’alçada de la cintura recull l’aigua.
Quan es va construir a la l’edat mitjana, l’aigua provenia de la serra de Collserola i actualment està connectada a la xarxa municipal.
Està situada a la plaça de Santa Maria, al Barri Gòtic de Barcelona.
(Fotos de 31.07.2015)

Històries i comentaris:

Segons hem trobat a la Viquipèdia, és una font de construcció gòtica Barcelona, datada el 1403 per Arnau Bargués, mestre d’obres autor del cimbori de la Catedral de Barcelona i de la façana antiga de la Casa de la Ciutat. Es troba enfront de la Basílica de Santa Maria del Mar, en una zona antany aristocràtica, pel que se la coneixia també com Font dels Senyors. Té planta trapezoïdal, adossada a un edifici contigu, els antics moradors del qual tenien un hort damunt. A la part que dóna a la basílica està la font pròpiament dita, sobre la qual hi ha una rosassa circular de traceria calada; a la banda del carrer Argenteria hi ha dues gàrgoles zoomòrfiques, un drac i un lleó actualment decapitats, i els escuts de la ciutat i el regne; el tercer mur és llis i sense decoració.
Per a més informació:
Fonts gòtiques de Barcelona.

El llibre de les fonts de Barcelona del mestre Socies (1650).

Home » F307-Font de Santa Maria » 307-Font de Santa Maria
Imatge de les tres aixetes.
Imatge de les tres aixetes.
Imatge del frontal.
Imatge del frontal.

Sorry, the comment form is closed at this time.